Schapenvachten

Wij kopen onze schapenvachten van schapenhouders waarbij we letten op  welke landbouwmethoden worden toegepast. Biologische landbouw moet voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemiddelen. Wij letten op de gezondheid van de schapen, hun leefomstandigheden, conditie van de vacht en hoe het scheren wordt uitgevoerd. Dat alles valt ook onder de noemer van maatschappelijk bewust en duurzaam ondernemen.

Op dit moment hebben we een aantal vachten te koop van de Zwarte Bles, het Nederlands Bonte Schaap en de Coburger Fuchs. Meeste poep is verwijderd. Grote vachten.

Coburger Fuchs 2

10 vachten zwarte bles

Advertenties

9 thoughts on “Schapenvachten

 1. Pingback: Nieuwe vachten | dewolkelder

  • Hoi Jolanda, ik heb nog een paar vachten van de Blauwe Texelaar. Of die zijn te vilten weet ik niet. Check even op Internet? Volgens mij niet zo goed. Voor het vilten worden meestal toch de vachten van Heideschapen gebruikt, en Ouessant, Racka, …..

   • De vachten van de Blauwe Texelaar zijn te vilten. Het is wel iets zwaarder dan met de andere vachten van bijvoorbeeld Heide-, Skudde, Nederlandse Bonte schapen noem maar op. Gewoon 1 vacht gaan proberen en kijken wat je er zelf van vindt Jolanda.

 2. zijn er nog vachten in de verkoop voor het vachtvilten ermee? Ik ben ook zoek naar grijs en het bruingrijs van de ZwartBless lijkt me wel wat. Ook de Coburger Fuchs, kunnen deze ook worden gebruikt voor het vachtvilten? Worden ze verstuurd?

  • Op dit moment hebben we Zwarte Bles en BlauweTexelaar. Over twee weken ook Bonte schaap. Coburger Fuchs pas eind mei. Voor het vachtvilten wil je denk ik volledige en netjes geschoren vachten?

 3. Hallo André,

  Toen ik in de wolkelder was hadden we het over het Nederlands Bonte schaap. Ik zou daar graag een vacht van kopen, als die leverbaar is. Graag hoor ik van je,

  Linda

 4. Goedenavond,

  Is er nog een schapenvacht beschikbaar om te kopen. Ik zou het graag willen gebruiken voor de handwerksles op school.

  Ik woon dicht bij u in de buurt, zou het dus op kunnen halen.

  Vriendelijke groet, Femmigje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s